Register dlžníkov - Solus

Každý si občas potrebuje požičať nejaké tie peniaze a to či už z dôvodu, že aktuálne sa dostal do finančnej krízy, či mal nečakané výdavky, alebo napríklad preto, že chce kúpiť svojej rodine niečo nové. Lenže, čo keď sa stane, že budete potrebovať viac peňazí, požičiate si peniaze od viacerých veriteľov, a potom naraz nastane situácia, kedy nebudete schopní splácať. Táto situácia je nemilá ako pre samotné veriteľa, tak aj pre Vás, a to predovšetkým preto, že môže skončiť exekúciou na majetku.

Aby táto situácia nenastala a Vy i Váš veriteľ bol v bezpečí, tak vznikol takzvaný register dlžníkov, čiže Solus. Solus je združenie spoločností, ktorých cieľom je viesť podrobný súpis dlžníkov, čo vedie k ochrane ako veriteľa, tak aj dlžníka. Ak veriteľ vidí, že dlžník má požičané peniaze už od iných spoločností, tak je len na jeho úvahe, či požičia peniaze znova. Zároveň ten, kto si berie pôžičku, je viac chránený, pretože v prípade zamietnutia nebude musieť splácať peniaze ďalšie spoločnosti. Solus má teda predovšetkým ochrániť klientov pred zadlžovaním ale aj veriteľov, ktorí by mohli mať problémy s vymáhaním financií.

Solus register dlžníkov je veľkou výhodou pre veriteľov, ktorí vďaka tomuto registra majú prehľad o tých, ktorí sú už niekde dlžní, pretože v situáciách, keď žiadateľ o pôžičku má dlhy aj u iných spoločností, tak získanie novej pôžičky je nemysliteľné. Spoločnosti, ktoré požičiavajú peniaze, si registrom dlžníkov chráni svoj vlastný kapitál, ktorý môžu požičať iným, ktorí nemajú zápis v registri dlžníkov. Ovšem aj register dlžníkov má svoje výhody pre obyčajných ľudí, pretože ak žiadate o pôžičku a nemáte v registri zápis, tak šanca, že získate peniaze je vysoká.

Žádné komentáře:

Okomentovat